Lydia vertelt...

Ik ben Lydia, Sparkle Up Your Life coach, eigenaresse en oprichter van Sparkle Up Your Life. Trotse mama van mijn kinderen Lucas (2011) en Thomas (2014). En gelukkig samen met mijn partner Eric. 

Als jonge moeder heb ik het vaak als zwaar ervaren om werk en privé in balans te houden. Ik vond het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. En mijn werk kostte me veel energie. Werken alsof ik geen gezin had. Moeder zijn alsof ik geen baan had. Ik voelde me vaak lusteloos, moe en somber en kon het niet helpen om te dromen over een ander leven. Een leven met meer vrijheid. Waarin ik nooit meer het gevoel zou hebben dat ik alle ballen in de lucht moet houden. Maar zoals ik dat voor mij zag, dacht ik dat het niet realistisch was. Inmiddels weet ik dat het wel realiteit kan zijn. 

Lydia

Ik kwam burn-out thuis te zitten...

Sparkle Up Your Life

Voor zolang als ik me mijn werkend leven kan herinneren, ben ik vaak in banen ingerold. Ik heb nooit heel specifiek geweten wat ik nou precies leuk vind om te doen. Wel droomde ik al mijn hele leven over meer vrijheid en onafhankelijkheid. Maar dromen zijn dromen. Het echte leven werkt anders, dacht ik altijd.  Wat ik wel wilde, dat wist ik niet precies. Daarmee hield ik in stand wat ik juist niet meer wilde. Toen ik nog vrij en zonder kinderen was hopte ik gewoon van baan naar baan. Dit gaf me korte tijd de energie die ik zocht. Na verloop van tijd bleek dat ook de nieuwe baan het niet was en dan ging ik weer verder.

Maar toen mijn kinderen werden geboren en er vaste financiële verantwoordelijkheden kwamen, durfde ik niet meer te jobhoppen. Met tot gevolg dat ik steeds ongelukkiger werd. Dit heeft letterlijk doorgewerkt in alle lagen van mijn leven. Ik vertelde mezelf natuurlijk elk mogelijk excuus dat er te verzinnen valt waarom het toch verstandig is om te blijven zitten waar ik nu zat. Van je hebt nu een vast contract tot aan het combineert zo makkelijk met thuis. Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel! Bij mij was dat in de vorm van een burn-out.

Ik zat vast in angst & vermijdingsgedrag...

Daar zat ik dan. Moe… Uitgeblust.. Burn-out/bore-out thuis. En ik weet niet of je dit herkent, maar er zijn van die kruispunt momenten in je leven. Van die momenten waarop je voelt dat je niets anders meer kunt doen dan eerlijk worden. Ik was mezelf kwijtgeraakt. Voor mijn gevoel was ik eindeloos aan het ploeteren. En ik was het zo zat dat mijn werkend leven me zoveel energie kostte. Allemaal omdat ik niet deed wat ik wilde doen. Omdat ik eigenlijk niet eens meer wist wat ik wilde. En omdat ik niet luisterde naar mijn eigen signalen. Jarenlang had ik mezelf allerlei excuses vertelt waarom wat ik wilde nu niet kon. Mijn hoofd praatte alles onder tafel. Nu weet ik dat dit vermijdingsgedrag, voortkwam uit angst. Ik werd door mijn gezondheid letterlijk op mijn plek gezet. Ik kon niet anders meer. Het was luisteren en de confrontatie aangaan met mezelf. Of wegzakken in een depressie. Ik koos voor het eerste. Ik besloot naam te geven aan mijn brandende verlangens. Mijn reis begon. Een reis naar mijn bestemming. Waardoor ik wist “Dit is wat ik wil gaan doen!” Waarbij voor mij duidelijk is welke richting ik op ga. Waarbij alle andere opties uitgesloten zijn. Wat ik daarbij in alles voelde was dat ik de enige was die mijzelf naar mijn bestemming kon brengen. Ik moest in beweging komen. Ronddobberen wilde ik niet meer, ik wilde mijn koers bepalen. Ik wilde zingeving. Gaan voor mijn stip aan de horizon. Het is me gelukt!

Alleen kom je ver, samen kom je verder...

Mijn besluit om te gaan voor wat ik wilde, heeft me mijn passie doen ontdekken. Ik wil vrouwen helpen hun leven te transformeren, zoals ik het mijne heb getransformeerd! Ik heb me laten trainen en coachen om te komen waar ik nu ben. Want geloof me, als ik het helemaal alleen had gedaan, dan was ik nooit zo ver gekomen. Je uiteindelijke doel hoeft niet helemaal uitgewerkt en gepland te zijn. De uitkomst is in het proces, tijdens de reis. Het gaat om voelen en bewegen. Het maken van de reis. Je markeert je bestemming op de kaart & je gaat. Maar dan moet je wel een richting hebben, in de zin van alles waar jij waarde aan hecht. Wat er voor jou toe doet. En hier trouw aan blijven. Onderweg zijn er altijd hobbels. Want angst en vermijdingsgedrag reizen altijd mee.  In mijn training Connecting The Dots leer je onder andere hiermee om te gaan zodat je toch in beweging blijft. Het juiste moment om te gaan voor het vinden van jouw passie bestaat namelijk niet. Dat moment is altijd nu. 

Liefs, Lydia